Els regidors de Reus que van a la llista de dCIDE han tornat a l’Ajuntament 31.000 euros del que han rebut en aquest mandat

● El candidat de dCIDE a l’alcaldia de Reus, Juan Carlos Sánchez, recorda que “hem estat els primers regidors que tornen diners a les arques municipals en 40 anys de democràcia”

Reus, dimecres 22 de maig de 2019. Els tres regidors de l’Ajuntament de Reus que es presenten a la llista electoral de dCIDE han tornat a les arques municipals un total de 31.000 euros de les aportacions que el seu Grup Municipal ha rebut del consistori en els darrers 4 anys. El candidat de dCIDE a l’alcaldia de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha recordat avui que “som els primers regidors que, en 40 anys de democràcia, tornen diners a l’Ajuntament de les aportacions que hem rebut durant aquest mandat”.

 Sánchez ha destacat que aquest fet “ens va sorprendre enormement” perquè “crèiem que tots els partits haurien anat tornant al consistori el que els sobrava en cada mandat, però vam descobrir que no havia estat així”. El candidat ha concretat que, “quan vam preguntar a la Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament quin era el procediment per tornar aquests diners, ens van respondre que no ho sabien perquè mai cap partit polític del consistori havia tornat ni un euro de les seves aportacions de cada mandat”.

 “Ens sembla increïble que TOTS els partits que han estat i que estan a l’Ajuntament de Reus s’hagin gastat TOTS els diners que han rebut en tots aquests anys. O calculen molt bé el que han de gastar-se, o malbaraten fins al límit”, ha assegurat. En aquest sentit, Sánchez ha manifestat que “nosaltres ja vam presentar una moció per saber en què s’ho han gastat els partits ara presents a l’Ajuntament, perquè la llei delimita molt bé a què poden destinar-se aquests recursos (per exemple, prohibeix gastar-los en campanyes electorals), però tots els partits van votar en contra de la nostra moció i ens preguntem per què no volen fer públiques aquestes dades”.

 Per al candidat de dCIDE, el fet d’haver tornat diners a les arques municipals “demostra que som austers i responsables amb els recursos públics, que no gastem per gastar, sinó només en allò estrictament necessari, i aquesta serà la línia que seguirem si governem a Reus”“Els diners de l’Ajuntament són els diners de tots els reusencs i per això tindrem amb ells més cura que si es tractés dels nostres propis diners”, ha afegit.

 A més, Sánchez ha concretat que, “vist que tots els partits polítics han gastat a mansalva els diners de tots”, dCIDE proposa incrementar el control dels recursos públics de què disposen les diferents formacions amb representació a l’Ajuntament: “fixarem un control anual de les aportacions que els Grups Municipals reben de l’Ajuntament, revisarem que hagin destinat aquests diners a despeses que permeti la llei i farem pública la destinació de tots aquests diners”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *